Zamieszczone przez setunia
rozrusznik kręci a nie odpala
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez adrianst5Podłączam sie do tematu tylko ja przejechałem przez kałuże ujechałem 100 metrów i szkodnik zgasł... scholowałem do garazu i od tamtej pory nie chce zapalić co robić co mogło sie zalać?? dodam że kręci normalnie... HELP !!!
Komentarz
-
-
Mam problem i Proszę o pilną pomoc !!!
Mam Octavię 1,9 TDI (AGR) z 1998r, przebieg 208.000 km. Rozrząd wymieniony przy 180.000 km.
Wczoraj rano pojechałem do pracy, wszystko było jak zwykle oki, wczesnym wieczorem po pracy chcę wrócić do domu odpalam i niestety nic z tego. Kręcić kręciła, a odpalić nie chciała. Na początku dźwięk jakby rozrusznik (bendix), następnie kontrolki po przekręceniu kluczyka szybko mrugają wydając "cykający" dźwięk, więc na sznurek i do elektryka. Elektryk mnie dziś rano oświecił, że wszytko ok i to coś z silnikiem. Więc sznurek i do najbliższego mechanika (nie tam gdzie zawsze, bo to za miastem). Pod wieczór podszedłem do niego, a on mi, że poważna sprawa w silniku. Jak powiedział, komputer błędu żadnego nie pokazuje. Bardzo się pali do zdejmowania głowicy, bo wówczas będzie mógł zobaczyć co się stało, a wg jego to może być pęknięta głowica, walnięta uszczelka pod głowicą lub coś z zaworami. Dodał jeszcze, że podczas próby uruchamiania próbuje na samym początku zaskoczyć po czym kręci a nie odpala, tak jakby nie było ciśnienia. Proszę o w miarę szybką pomoc w doradzeniu mi czy podjąć decyzję o zdejmowaniu głowicy, bo raczej nie jestem tego zwolennikiem !!! Pozdrawiam
Komentarz
-
Komentarz